DIY: Bucle

Deoarece anumite prietene m-au întrebat cum se fac buclele pe care le-am avut la botez, m-am gândit să fac un post despre asta.

Ai nevoie de:
1. Uscător
2. Perie
3. Clemă
4. Ondulator
5. Bentiţă

Cel mai bine e să fie părul spălat fie în ziua respectivă, fie înainte de a vă coafa. Eu folosesc un şampon pentru păr normal de la Garnier şi o mască pentru repararea părului de la Schwarzkopf Gliss. Părul trebuie să fie uscat complet, că doar nu vrem să îl deteriorăm mai tare, aşa că după spălare îl las cam o jumătate de oră să se usuce singur, iar apoi îl usc cu uscătorul. Îl periez după care împart părul în modelul scărilor (de la ceafă spre creştet). Iau o şuvită de păr şi o răsucesc de la rădacină înspre vârf (ATENŢIE la degete!), aştept până ce şuviţa este mai mult decât caldă şi îi dau drumul. Nu-ţi face griji dacă s-a cârlionţat prea tare vreo şuviţă, după ce se va răci şi o vei aranja, va fi la fel ca restul părului. Dacă unele şuvite sunt mai ondulate ca altele asta depinde de cât de groase sau subţiri ai luat şuviţele. Încearcă să le faci aproximativ uniforme şi să nu fie suviţa foarte groasă sau foarte subţire, una medie e tocmai bună!

După ce am terminat şi ultimul smoc de păr, îl netezesc trecându-mi degetele prin el, deoarece nu folosesc produse de styling pentru că îmi încarcă părul foarte tare şi mai presus de asta, rezistă foarte bine şi fără! Le puteţi aranja în mai multe moduri: netezite, cu volum sau retro. Aranjarea lor depinde şi de momentul din zi în care vreţi să le purtaţi.
Cele netezite le aranjezi cu mâinile după ce ai pieptănat părul cu degetele.

Pentru mai mult volum: aplecă-te, dă-ţi tot părul în faţă, scutură-l cu degetele de la rădacină spre mijloc şi apoi „aruncă” părul pe spate fără a-ţi trece degetele prin el. Poţi folosi puţin fixativ pe partea voluminoasă ca să nu îşi piardă volumul.

Buclele retro sunt foarte chic mai ales la ocazii speciale. După ce buclele s-au răcit de tot, ia peria şi piaptăna-l foarte bine (nu te speria, buclele nu se vor strica aşa uşor!), iar apoi aranjează uşor părul cu mâinile.
Ai văzut? Sunt foarte uşor de facut şi rezistă foarte mult! O să postez mâine o poză şi veţi vedea că rezistă şi a doua zi -nu ca la început, dar rezistă şi arată bine.
Eu voi purta azi puţin volum cu bentiţă, e tare dragălaş felul în care arată. Şi iată şi ţinuta la care voi asorta buclele.
  
Ţinută: tricou Zara Trf, fustă Zara Trf, sandale random(primite de la mama), ochelari Ray Ban, cercei random, brăţări Millefiori(cea colorată), Orsay(prele), ceas Chanel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s