Revenirea

A trecut mult timp de când nu am mai scris… m-am blocat pentru o perioadă şi nu realizez de ce. Ceva în interiorul meu mă strânge, mă ţine departe de exprimarea cuvintelor. Cu cana de cafea şi două felii de chec lângă mine, de câteva ore stau şi încerc să îmi găsesc ritmul de scris, să îmi găsesc cuvintele potrivite, să îndepărtez zidul, în special. M-am trezit atât de pornită să nu fac nimic în această zi, dar am realizat ca duceam dorul cuiva, dorul acelui ceva scrisului, cuvintelor…
Încă stau şi mă întreb cum poţi trece de la „a fi gol pe dinauntru” la „când te văd, pielea mea rece devine deodată caldă”. Ochii căprui înflăcăraţi se deosebesc în întuneric; e singura persoană pe care o recunosc dintr-o privire. Privirea saliveză după acea înfăţişatre, gura devine uscată, bătăile inimii se amplifică şi cuvitele se leagă între ele iraţional în capul meu. Închid ochii pentru un moment de respiro. Toate acestea mă copleşesc. Deschid ochii, zâmbesc şi spun trei propoziţii seci în schimbul a unui uragan de cuvinte definitorii. Acest sentiment mă îngozeşte; nu simţi nimic şi apoi dintr-o dată simţi mai mult decât credeai că ai fi capabil. În timp ai construit un zid, au trecut săptămâni, luni şi chiar ani şi vine acel cineva, te dă puţin peste cap şi toată munca se duce pe apa Sâmbetei. E ca atunci când eşti făcut din ceară; eşti rece te păstrezi intact, iar când un firicel de căldură pâlpâie în jurul tău miezul iese la suprafaţă.
Faci cunpştinţă cu o mulţime, dar dintre aceia, acea persoana cu acel ceva te fura. Îţi ia capul de la lucrurile cotidiene, te face să te transformi într-o persoană pe care nu ai cunoscut-o niciodată.
De ce cădem în acel univers? Ştim prea bine cât de mult ne ia să revenim cu picioarele pe Pământ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s